#FreaMuses

март 7, 2020

Започнахме нов минипроект, който ни зарежда с огромно вдъхновение. Пред обектива застават необикновени жени. Ще ви запознаем с 9 от музите на Frea, разбира се, те пък ще ни отговорят на три въпроса. 

Защо 9? Толкова са музите в гръцката митология – артистични, влиятелни, цъфтящи, харизматични, музикални, открехващи прозореца към познанието и напълно завладели древния свят. 

Точно както нашите музи владеят мислите и творческото ни изразяване днес. За разлика от гореспоменатите те не обитават планините Парнас и Хеликон, а родните улички. Митологията неусетно се прелива с настоящето. Съвременните музи са красиви, успешни, силни и повярвайте, освен за съвършените си форми, те полагат грижи и за духовното си развитие. Определено бихме могли да ги наречем „новите покровителки на изкуството, науката, поезията“. Не искаме да звучим помпозно, защото дамите, за които говорим, са семпли, но същевременно дълбоки същества. Благодарим им, че ни допуснаха толкова близо до себе си, разкривайки частица от своя блясък. 

Защо 3 въпроса? Това е хармонично и завършено число (всичко към, което се стремим), означава равновесно положение и пълнота. Свързваме го с въображението, творческата нагласа и доброто настроение, както и с лицата в основата на #FreaMuses. 

Да бъдеш муза не е лесно. Необходимо е да познаваш любовта, но и тъгата, да успееш да докоснеш и събудиш чуждата жажда за добротворство, креативизъм, цветни идеи и находчива мисъл. Да бъдеш муза означава да се превърнеш в нечии смисъл и надежда.

Сигурни сме, че ще насладите на #FreaMuses не по-малко то нас – начинанието е посветено на свободните, изящни, индивидуални и различни жени.

Сигурни сме, че ще насладите на #FreaMuses не по-малко то нас – начинанието е посветено на свободните, изящни, индивидуални и различни жени.

Вижте още

FREA MUSE: THI

Помним ясно онзи пролетен следобед когато за първи път срещнахме Ти на поп-ъп събитието Vintage pop-up garden на ул. Христо

Прочети повече

FREA MUSE: LIDIYA

Запознахме се с Лидия на последното ни събитие “FREA Хипермаркет” във “FREA MLADOST” и нямаше как да не забележим нейния

Прочети повече

FREA MUSE: MARINA BJORN

Марина е известен тато артист в София с екстравагантна визия, която много ни допада. Интересува се от Космос и манга

Прочети повече
Количка
Scroll to Top