Как да имаме устойчив и организиран гардероб в 4 стъпки

март 31, 2020

Как да превърнем гардероба си в „аптека”

Дни на карантина или иначе казано – свободно време, което преди нямахме, за да обърнем внимание на онези изоставени кътчета у дома, грижливо изолирани от чуждите погледи. Реорганизация, дами (и господа – по желание), хем няма да скучаем, хем ще бъдем полезни на себе си.

И понеже мислим за вас, създадохме кратък гайд с различни стъпки как да превърнете гардероба си в устойчив, без в него да тъгуват тонове излишни дрехи.

Стъпка 1: Подготовката е всичко

Каквото и да правите го започнете с чисто съзнание, създавайки атмосфера за промяна. Отделете си достатъчно време  – не сте на състезание, не е задължително (дори никак!) да приключите бързо. Просто се насладете на момента – пригответе си любима плейлиста, ароматен чай или някой интересен подкаст за слушане. Организирайте място около себе си, за да можете да категоризирате дрехите.

Съвет за по-опитните и съсредоточените:  Систематизирайте, изгответе списък, в които ще индикирате дрехи по спомен. По този начин изключително лесно ще осъзнаете кои са най-необходимите ви дрехи.

Стъпка 2: Море от дрехи

Поставете всички дрехи на земята, така че да бъдат пред очите ви. Измислете си категории. Не забравяйте онези в пералнята или в килера. Хей, също така хвърлете едно око и на сушилника! Тези „одежди“ също трябва да бъдат подредени. Внушителната по височина камара от дрехи, която се е събрала, ще ви напомни отново, че имате спешна нужда да помахате за сбогом на ненужното.

Стъпка 3: Любими и вечни

Имате цел – да оставите под покрива си само вечните класики и най-любимите дрехи. Мис Кондо би попитала „Тази дреха запалва ли искрица във вас?“ А ние ви приканваме да помислите дали ще я носите след две години. Ако и на двата въпроса, отговорът е положителен, оставете дрехата в гардероба си, ако е отрицателен – чао-чао.

И запомнете! Няма невъзможни неща, а това включва и поправката на скъсана дреха. Не е необходимо да пазите през девет планини в десета онези дънки или рокли от категория „когато някога стана топ модел“. И тогава няма да дойде техния ред, обещаваме ви. Вие първо влезте във форма, а след това красивите идеи оставете на нас.

Стъпка 4: Аз успях!

Отпразнувайте добре свършената работа с малък танц на победата или чаша ароматно вино. Не беше лесно, но вие се справихте! Някои дрехи носят емоционален спомен и е трудно да се разделите с тях. Ние знаем това и ви поздравяваме за силата, куража и решителността, няма да съжалявате, защото най-доброто предстои.

Какво да правите с ненужните дрехи?

Разпределете ги в няколко категории „за приятели”, „за фейсбук група (например FREE your stuff, In and Out, Мацките и т.н)“, „за контейнера за текстил” или пък за събитие тип размяна на дрехи у дома с приятели, което лично да организирате.

Винаги е по-яко да сте облечени в неповторими дрехи втора употреба, отколкото да сте жертва на безличната бърза мода.

Вижте още

FREA MUSE: THI

Помним ясно онзи пролетен следобед когато за първи път срещнахме Ти на поп-ъп събитието Vintage pop-up garden на ул. Христо

Прочети повече

FREA MUSE: LIDIYA

Запознахме се с Лидия на последното ни събитие “FREA Хипермаркет” във “FREA MLADOST” и нямаше как да не забележим нейния

Прочети повече

FREA MUSE: MARINA BJORN

Марина е известен тато артист в София с екстравагантна визия, която много ни допада. Интересува се от Космос и манга

Прочети повече
Количка
Scroll to Top